Mijn naam is Debora Smit. Toen ik vijf was wilde ik op mezelf wonen.
Als ik na het eten niet buiten mocht spelen was ik diep verontwaardigd. Hóe kon een ander mens over mij beslissen?
Vrijheid en eigen regie zijn diep in mijn wezen verankerd. Dat komt tot vorm in mijn werk, mijn relaties en mijn leven.

Voorbij de horizon

Vanwege de liefde en mijn werk heb ik op verschillende plekken in Nederland gewoond. Sinds 2004 woon ik in Gelderland en geniet ik van de rijkdom van bossen en rivieren.
Ik houd van de natuur. Als kind was ik altijd buiten, tijdens vakanties op de camping klom ik ‘s avonds bovenin de boom aan de rand van het bos en wachtte tot de zon achter de bomen zakte. Het was een ideale plek, de takken waren gevormd als een leunstoel. Ik had een intens verlangen om voorbij de horizon te kunnen kijken om te zien wat er allemaal te ontdekken viel.

Dat verlangen heeft mee mijn weg bepaald, ik wil het leven ontdekken. Mijn belangstelling betreft vooral onszelf, de mens. Ik heb eindeloze interesse in hoe we ons tot onszelf, tot de ander en onze omgeving verhouden. Wat drijft ons, wat willen we, waar leven we voor of waar vechten we tegen, wat is ons vuur en wat gebeurt er als we dat vuur vól kunnen leven?

In mijn werk in de hulpverlening heb ik een scala aan mensen begeleid; van kinderen, ouderen met dementie tot harddruggebruikers. Van werken met mensen met een verstandelijke beperking tot coaching en training van teams, managers en directeuren. Ik heb les gegeven, heb in Bosnië een project vormgegeven in een staatsinstelling; ik heb veel prachtige en boeiende mensen ontmoet.

Mijn praktijk en bedrijf

Na ruim 25 jaar werken in de hulpverlening als coach, trainer, begeleider en projectleider, werd het tijd om mijn verlangen naar een eigen bedrijf en praktijk te realiseren.

In mijn praktijk voor lichaamswerk en coaching draag ik bij aan heling, ontwikkeling en liefdevolle vrijheid op een wijze die bij mij past en die ik afstem op de ander.

In mijn bedrijf ondersteun ik organisaties, bedrijven en scholen op team- en organisatieniveau.
Ik heb een diepgewortelde positiviteit en ben in staat om (lastige) situaties in een verassend nieuw licht te plaatsen, waardoor ruimte ontstaat voor luchtigheid en groei.

Ervaring

Door opleiding en ervaring heb ik expertise ontwikkeld op het doelgericht coachen van veranderprocessen op individueel, team- en organisatieniveau. Met aardse nuchterheid en gevoel voor humor maak ik patronen zichtbaar. Daarbij heb ik aandacht voor het resultaat wat beoogd wordt en voor de intentie van iedere betrokkene. Ik schuw de confrontatie niet waar deze nodig is.

Ik laat me onder meer inspireren door Theory U, Waarderend Onderzoek en systeemgericht werk.

Opleidingen

Ik ben HBO opgeleid tot o.a. sociaal pedagogisch hulpverlener, lichaamsgericht coach en teamcoach. Tevens heb ik opleidingen en cursussen gevolgd in het systemisch werk, organisatie-opstellingen, verandermethodieken en projectmanagement.
Ik ben geregistreerd bij de NFG.
Door scholing, intervisie en supervisie draag ik zorg voor kwaliteit en professionaliteit.

Kernwoorden

Ontdekken, humor, verdiepen, eigen regie en verantwoordelijkheid.