Duurzame inzetbaarheid

Een contextuele aanpak voor gezonde organisaties en vitale medewerkers.

Visie op duurzame inzetbaarheid in organisaties

Een (financieel) gezonde organisatie met vitale medewerkers zijn het effect van de cultuur in een organisatie waar het begrip duurzame ‘inzetbaarheid’ vanuit visie vorm en inhoud krijgt.

Ons uitganspunt is dat duurzame inzetbaarheid een verantwoordelijkheid is van het hele systeem van de organisatie.
Met andere woorden; de individuele medewerker kan van alles doen om gezond te leven, maar wanneer de (rand)voorwaarden in de organisatie niet bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid van de medewerker, dan heeft dat invloed op de duurzame inzetbaarheid van de medewerker.

Werkwijze

Onze werkwijze kenmerkt zich dan ook door een integrale aanpak en een contextuele benadering van het begrip duurzame inzetbaarheid in uw organisatie.

We beogen op die wijze bij te dragen aan een cultuur waarin duurzame gezondheid voor medewerkers en de (financiële) organisatie vanzelfsprekend is.

Maatwerk en mogelijkheden

Op basis van uw vraag maken we in overleg met u een aanbod op maat.
We hebben een scala aan mogelijkheden ter ondersteuning; van individuele coaching tot een organisatie analyse en bijbehorend advies. Ook teamtrainingen en organisatieopstellingen behoren tot onze mogelijkheden.
Indien gewenst ontwikkelen we een nieuw product op maat.

Eén van de producten die naar aanleiding van een vraag is ontwikkeld, is het traject: Blijf in Balans – Samen in Balans

Op de Stroom werkt in deze samenwerking met InMens training en coaching, specialist in onderwijsondersteuning en jeugdhulpverlening.

Mocht u nieuwsgierig zijn naar wat we voor u kunnen betekenen, neemt u dan vrijblijvend contact op voor een verkennend gesprek.