Praktijk voor Lichaamswerk en Coaching

In mijn praktijk bied ik psychosociale ondersteuning aan volwassenen op thema’s als verlies, rouw, burnout, overmoeidheid en levensveranderende omstandigheden. De vragen en klachten lopen uiteen, maar er is altijd een verlangen naar anders leven dan nu. Een verlangen naar het terugvinden van zichzelf, de eigen kracht, de vrijheid, de humor, het eigen leven, vertrouwen, zich gelukkig voelen.

De meeste mensen die komen merken dat ze ’iets’ willen veranderen, dat er iets niet fijn voelt in hun leven. Dat geeft zoveel ongemak dat ze er last van hebben in hun dagelijks leven of in hun werk.
Dat “iets” is vaak niet goed in woorden te vatten en lijkt dan niet zo duidelijk.
Dat is niet erg, daar komen we samen wel achter. Het hoeft niet duidelijk te zijn als je komt, je hoeft het niet al te weten.

Rug recht en schouders eronder!

Ieder mens heeft een eigen verhaal met mooie en pijnlijke gebeurtenissen. De zaken die pijn doen duwen we het liefst weg. Rug recht en schouders eronder. Gewoon doorgaan zoals we gewend zijn, het liefst alsof er niks aan de hand is. Volhouden maar!
De negatieve gevoelens, de pijn of de onrust, het ongemak worden ergens in lichaam en geest opgeborgen, vast gezet. In een laatje gestopt. Vaak onbewust.
Dat kan tijdelijk even helpen, maar als je dat lang volhoudt dan leidt dit tot chronische stress. Hier word je uiteindelijk ziek van, fysiek en mentaal. Het heeft effect op je stemming, je immuunsysteem en zelfs op je zenuwstelsel. Er ontstaan blokkades in je lichaam.
De energie in je lichaam kan dan niet langer vrij stromen waardoor het dagelijks leven steeds meer moeite kost. Je gaat nu door op wilskracht en dat vraagt veel energie.
Je ervaart lichamelijke klachten, je hebt misschien meer hoofdpijn, je nek zit vast, je hebt een slechte stoelgang, je voelt je benauwd, pijn in je rug, je voelt je opgejaagd of je bent doodmoe. Je neemt eens een extra paracetamol om het nog even vol te houden. Je behandelt dan de symptomen en soms werkt dat voldoende. Uiteindelijk hol je jezelf uit, want met tijdelijke oplossingen houd je het telkens nog iets langer vol, terwijl je lichaam aandacht vraagt voor wat er is vastgezet.

In mijn praktijk kunnen we aan de slag met het vrijmaken daarvan zodat jij meer ontspannen en blij kunt leven. Vanuit mildheid en met meer liefde voor jezelf, met gezonde stress en in balans.

Thema’s in mijn praktijk

Thema’s die voorbij komen zijn stress, burnout, rouw, ziekte, angst, veranderende thuissituaties, oververmoeidheid, slaapproblemen, perfectionisme, grenzeloos verantwoordelijkheidsgevoel, invloed van de overgang en het ouder worden, een lichaam wat verandert.
Ik zie heel veel langdurig volhouders, zorgers, brede schouders, dragers, rotsen in brandingen. Schaamte en schuldgevoel steken de kop op, omdat het even niet meer gaat.

Vrouwen

Vooral ook vrouwen boven de 40 vinden de weg naar mijn praktijk. Het leven en het lichaam van de vrouw is dan volop in beweging en verandering. Soms gaat daar rouw bij gepaard, vraagt het om loslaten en afscheid nemen van zaken die je eerder met gemak oppakte en waar je nu te moe voor bent of het belang er niet meer van ziet.
De thuissituatie verandert vaak in deze leeftijdsfase; kinderen gaan de deur uit, pensioen komt in zicht of je partner gaat met pensioen, of er is ziekte in je directe omgeving en je wordt mantelzorger, vermoeidheid steekt vaker de kop op. Ook gebeurt het dat nare gebeurtenissen uit het verleden opnieuw naar voren komen, terwijl je er al lang klaar mee was.
Dit vraagt om inzicht in wat er in je lichaam gebeurt in deze periode van je leven. Het vraagt om inbedding en persoonlijke handvatten hoe om te gaan met deze veranderingen in je lichaam en in je omgeving. Tijdens de sessies hebben we hier aandacht voor, krijgt dit vorm.

Hoe werk ik

Ik werk met inzichten en werkwijzen uit de lichaamsgerichte coaching; gebaseerd op hapto-therapie, contextueel werk en lichaamswerk. Daarnaast zet ik mijn kennis en ervaring in die ik gedurende mijn opleidingen en mijn werk in de hulpverlening heb opgedaan.
Je krijgt en ontwikkelt praktische handvatten om koers te bepalen en regie te houden in jouw leven.

Dat betekent dat ik werk met:

 • Gesprek
 • Aanraking
 • Muziek
 • Beweging
 • Adem
 • Eenvoudige opstellingen
 • Wandelen

Telefonische intake

Dit is een telefonisch gesprek van ca. 30 minuten om een eerste indruk van jouw situatie en je vraag te krijgen. Aan het einde van het gesprek maken we indien gewenst vervolgafspraken.
Deze intake wordt in rekening gebracht wanneer je de sessies bij mij vervolgt.

Sessies

Ervaring leert dat ca. 3 – 6 sessies voldoende helpend zijn om weer zelfstandig verder te gaan.
Aan het einde van de derde sessie maken we een pas op de plaats. Dan kijken we samen of de coaching effect heeft op de manier zoals jij wilt.
Op basis daarvan spreken we af hoe we verder gaan.
Een sessie is 60 minuten.

Vergoeding

De sessies worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. Wel wordt deze coaching vaak ingezet door werkgevers tbv medewerkers en daarmee ook door de werkgevers vergoed.

Als je meer wilt weten bel of mail dan voor meer informatie, je kunt ook bellen voor een telefonische intake. 0614212708 of debora@opdestroom.nl

Wat brengt het je – ervaringen van klanten
 • Energie en vitaliteit
 • Rust en ontspanning
 • Helderheid over je eigen grenzen
 • Evenwicht, opluchting en ruimte
 • Lichaamsbewustzijn
 • Plezier, vrijheid, verbinding
 • (Zelf)vertrouwen, blijdschap
 • Veerkracht, draagkracht en gronding
 • Weer durven voelen
 • Praktische handvatten
 • Inzicht in dynamiek in relaties
 • Je eigen stroom volgen